Csapatfelkészítés

NE RAGADJ MEG CSAPATODDAL A PROBLÉMÁK SZINTJÉN!

Amikor feszültség alakul ki csapaton belül, amikor a kollégák között valamiért nincs meg az együttműködés, megakad a fejlődés, ilyenkor a hagyományos modellek szerint mélyreható helyzetelemzésbe kezdenek az érintettek. Keresni kezdik a problémák gyökereit, a kiváltó okokat, a bűnösöket. Számos értekezlet, megbeszélés folyik le a múltba tekintéssel, azzal, hogy ezek miért történhettek meg. Ezeket a válaszkeresési összejöveteleket, - mivel az elkövetett hibákra, a rossz folyamatokra fókuszálnak - többnyire negatív légkör jellemzi. Ezzel sok idő és energia úszik el, amit pedig a jövő irányába is lehetne fordítani.

„A megoldást nem érdekli a probléma eredete”     (W.Herren)

A „változásmenedzsment” módszere is a múlt elemzésével kezdődik, hogy azután majd erre építkezzenek. Tény, ezzel a típusú menedzseléssel is értek már el sikereket. Jellemző azonban, hogy a csapat, - a már módszerként alkalmazott kritikai hangvételével - képtelen pozitívan értelmezni a történéseket, képtelen észrevenni a lehetséges jövőbeli megoldásokat.

MEGOLDÁSORIENTÁLT MÓDSZEREKET FEJLŐDNI VÁGYÓ CSAPATODNAK!

A módszer, amellyel sikert kínálok leendő csapatoknak, leendő ügyfeleimnek, a múltbéli helytelen döntések, cselekedetek kiértékelése helyett, a megbújt pozitív erőforrásokra, az előrelépésre, a jövőre fókuszál. Nem a „miért” a kulcsszó, hanem a „hol”! Hol található a jó megoldás, a járható út, a cél, stb.? A coaching folyamán az elérni kívánt cél, a jövő lesz a kiindulási pont, mintsem a mostani nehézségek. Ezáltal a résztvevők új felfogásban jelölik ki céljaikat, térképezik fel lehetőségeiket, mindezt sokkal pozitívabb légkörben. E módszerrel, sokkal vonzóbb jövőkép alakul ki, és hatékonyabban mozgósíthatóak erőforrásaik, képességeik.

ÉPÍTKEZZÜNK A MEGÉLT SIKEREKBŐL!   

Amennyiben mégis visszanézünk, akkor is csak a csapat kompetenciájának feltárása, és a sikertörténetek felkutatása érdekében tesszük. A megoldáskeresésben felhasználunk mindent, ami a múltban jól működött. Felhasználjuk a problémamentes, sikeres momentumokat - még ha nem is volt túl sok belőlük -, ezek által újraértelmezve a történteket, azok pozitívabb színben tűnnek fel, s így alapot hozunk létre új, kreatív gondolatoknak, új céloknak.

KÉSZÍTSD FEL CSAPATODAT AZ ÚJ PROJEKTRE!

Megbízást kaptál egy új projekt vezetésére? Bizonyítanod kell, hogy a rövid határidő ellenére meg tudod csinálni? A rád nehezedő nagy nyomás ellenére, muszáj sikerre vinni csapatodat? Hatékony eszköz kell, amivel motiválhatod őket és az elejétől eredményorientáltan tudtok együttműködni!

Mindezekért ajánlom szíves figyelmedbe programomat, hogy csapatod erősségeire építve tartós és hatékony változást tudjunk elérni, hogy növelni tudjuk az összetartás érzését, hogy energikusabbak, elégedettebbek, céltudatosabbak legyenek, és nem utolsó sorban sikerre vigyék vezetéseddel a projektet, hogy megvalósítsák a kitűzött célt.  

„Célozzuk meg a Holdat! Ha elvétjük, még mindig a csillagok közé kerülünk.”     (Les Brown)